Informatiec.v.

webdesign

contactformulier

links

  Gastenboek

 

c.v.

webdesign

contactformulier

links

  Gastenboek

 

 


Happyconomy is een initiatief van Wouter jansen. De happyconomy is een economie die gaat over vrolijkheid en geluk.

Ik ben met Happyconomy begonnen tijdens de hoogtijdagen van de internethype. Toendertijd leek de site een naieve poging om op artistieke wijze mee te gaan in de hype. Bijvoorbeeld in de vergelijking die zich met Maurice de Hond zijn newconomy opdringt Happyconomy gaat echter niet over de nieuwe manieren van communicatie, het streven naar geluk, no matter what, is in mijn ogen de motivatie achter alle daden van de mens.

Het streven naar geluk als existentialistische grondhouding.
De mens handelt om de baas te zijn over zijn eigen leven, in feite zoekt hij naar het geluk. In zijn / haar handelingen (lees: kunstproductie) zoekt de kunstenaar naar het geluk. Of dat geluk voor de kunstenaar nu bestaat uit de zingeving van het leven, een betere kunstenaar zijn dan de anderen of een eigen visie op de postmoderne maatschappij. De kunstenaar blijft, net zoals iedereen, veroordeeld tot het zoeken naar geluk.

Twee jaar lang heb ik mijzelf en mijn publiek door de beperking tot het maken van alleen maar vrolijk werk een masker voorgehouden. De vrolijkheid speelt in op de relatie kunstenaar-kunstproductie. De lachende bomen en stenen zijn gelukkig, de totale productie van de kunstenaar is gelukkig. Wanneer men achter dit vrolijke masker gaat zoeken, kan er verwarring ontstaan. Achter de keuze voor een vrolijk, kinderlijk onschuldig masker lijkt of een ongekende naïviteit of een diep tragische existentiële motivatie te liggen.

Voor reacties / vragen: mail naar info@happyconomy.nl
of bel: 06-41 51 87 79 (Wouter).