"Wildbeamen" in Groninger binnenstad.

Videoprojecties op vier vijf en zes september in Groningen. In het kader van galerie Sign’s videoweek zijn de kunstenaars Bertin van Vliet, Elmar Kuiper en Wouter Jansen op pad gegaan om de Groninger binnenstad te verfraaien met onverwachte projecties. In korte sessies werden filmloops en filmfragmenten vanuit het open dak van een 2-cv vertoont.

Wildbeamen
Door middel van een digitale camera gekoppeld aan een data- videobeamer (projectie apparaat) worden er vanuit het open dak van een 2cv korte voorstellingen geprojecteerd op gebouwen en schuttingen. Op deze wijze worden toevallige passanten totaal verrast met onverwachte gebeurtenissen. De projecties hebben een zeer dynamisch karakter, en kunnen vanwege de vluchtige aard ervan als performance-kunst beschouwd worden. Wildbeamen is een uitvinding van Jeroen Kooijmans die het zelf video-graffiti noemt. De voorstellingen spelen in op de atmosfeer van nachtelijke openbare ruimte. Zo wordt er een wildplassende reus van maar liefst vier meter hoog op verschillende locaties geprojecteerd. Voor de projecties worden korte filmfragmenten en filmloops verzameld en gemaakt door de beeldend kunstenaars.
De projecties zijn van een tijdelijke aard en zorgen voor geen noemenswaardige overlast.
In augustus was een deel van de" wildbeam-werken" te zien zijn tijdens BAKLICHT BUITEN openlucht festival in Arnhem, meer info klik hier.

De Wildplasser
Van de projecties in en rond Groningen is door Wouter Jansen en Elmar Kuiper een korte film gemaakt. "De wildplasser" is een collage van flashfilmjes, schilderkunst, interviews en performance-art. Op onorthodoxe wijze word de Groninger bevolking betrokken bij de verschillende projecties en projectievlakken. Vanaf 7 t/m 15 september is deze beeld- en geluidscollage in galerie Sign te Groningen.

De Wildbeamers
Bertin van Vliet uit Nijmegen is multi-media kunstenaar en maakt veelvuldig gebruik van moderne technieken zoals (flash-)animaties en digitale video. Op internet is de kunstenaar vertegenwoordigd met een eigen website: http://come.to/bertin Elmar Kuiper (Sneek 1969) omschrijft zijn werk als een tranendal voor optimisten, het heldendom staat centraal in veel van zijn beeldend werk.De Amsterdamse kunstenaar Wouter Jansen staat bekend om zijn 'slordige' kunst in de openbare ruimte. Met zijn recente serie "Lieftallig kleinschalig terrorisme" kiest hij voor het perspectief van de anonieme outsider. Door het vervaardigen van licht verteerbare vrolijke gezichtjes op bomen, kerken en zandbulten in stadsparken en langs de Nederlandse snelwegen infiltreerd hij in het alledaagse leven. Avontuur en een directe manier van werken zijn voor hem belangerijker dan esthetische motieven. Informatie over het werk van Wouter Jansen kan men vinden op zijn website: happyconomy

Meer informatie:
happyconomy@yahoo.com

of bel: 06-51418779
Wouter jansen